Workshophållare

Det finns två salar att hålla workshop i. Vi kommer att hålla och hoppas även att flera av deltagarna vill hålla egna. Det kostar inget att hålla en workshop utan de som vill är välkomna i mån av plats. Hör av dig till oss om du är intresserad av det.

Vi kommer presentera workshopshållare och mer info.


Workshopsshållare 2024

Här lägger vi upp årets workshopshållare.


Anna Lindell / Tigerguld

Ni hittar hennes arbete på www.tigerguld.se , https://www.facebook.com/tigerguld & https://www.instagram.com/tigerguld

Lite info om Anna

”Mitt namn är Anna Lindell och det är jag som är pärlkonstnären bakom Tigergulds pärlerier.

Jag upptäckte pärlornas värld 2007 när jag sökte efter smycken till mitt bröllop. Jag hittade inget som passade, men när mina barn kom hem med färgglada pärlhalsband från skolan så började jag fundera över om man kunde göra något själv. Sökordet ”pärlor” på nätet öppnade en hel värld!

Till en början skapade jag olika pärlerier och smycken till mig själv och andra, men efter ett par år så upptäckte jag hur roligt det är att dela kunskapen med andra. Därför började jag utveckla egna designer som jag kunde lära ut.”

Info vilken/vilka kursen hon kommer hålla kommer senare.

Ska du på träffen och vill hålla workshop så hör av dig till oss, det kostar inget att hålla en workshop. Alla som vill får hålla i mån av plats på träffen, först till kvarn gäller.


Monica Johansson

Hej Alla
Det är jag som är Monica Johansson, bor själv i Borås med 2 katter:) När barnen flyttade ut gjorde jag om det största rummet till ett härligt skaparrum <3
Jag älskar att skapa med mina händer och är en allpysslare 🙂 pysslar med sömnad, stickning, virkning, pärlor mm. Den senaste åren har det mest varit pärlor och sömnad.
Det jag tycker är roligaste att pärla är lite utmanande projekt och jul relaterade, älskar julen.
Jag jobbar med dam underkläder och har jobbat med detta hela mitt arbetsliv, senast arbetsplatsen har jag varit på i 23år. Började som designer/mönsterkonstruktion men har de senaste 15åren jobbat med kvalité och produktions kontakt i samma företag. Gillar mitt jobb då det är väldigt varierande arbetsuppgifter. Men längtar tills jag blir pensioner och kan skapa hela dagarna 🙂
Ska bli kul att ses igen!


Margareta Gustavsson

Jag heter Margareta Gustavsson och är född och uppvuxen på Klädesholmen, en liten ö på västkusten, men bor sen många år tillbaka på ”fastlandet” Tjörn. Till vardags arbetar jag som elkonstruktör, mestadels i projekt inom industri och infrastruktur.

Att handarbeta har funnits med sedan barnsben och under årens lopp har jag hållit på med allt möjligt kreativt såsom virkning, stickning, sömnad, broderi, korgmålning, möbelmåleri mm.

Intresset för pärlor väcktes på hösten år 2005 då jag av misstag fick jag en felbeställd pärlbok i min hand. Via boken hittade jag till Pärlplatsen, en webcommunity om pärlhantverk, och där fastnade jag totalt i gemenskapen med andra ”pärlnördar”. Numera är jag nästan uteslutande inriktat på pärlsömnad och gör egna mönster på olika smycken och designelement.

Under åtta år, mellan år 2007-2014, var jag en del av teamet som arrangerade ”PUSS – en pärlträff”, den första stora pärlträffen i Sverige. En tid som var otroligt utvecklande, inte bara inom själva pärlandet utan framför allt den gemenskap och alla vänner som fortfarande har en stor plats i hjärtat – pärlfamiljen ❤

Ha’de gott

Maggan


Helana Ström

Började pärla för ca 7 år sedan då jag besökte sy och hantverksmässan i Stockholm. Där fanns en workshop att gå för att göra armband och örhängen. Sen var jag fast. Istället för som många gör börja med lite större pärlor gick jag direkt på seadbeads 😂. Vilken tur för mig att jag bara bor ca 15 min från Hilmas pyssel och Erika som varit till stor hjälp.
Sakta men säkert byggde jag upp min ”verkstad” där jag skapade mycket smycken mm som andra designers sålde mönster till, men så småningom väcktes tanken på att skapa egna designer. Med hjälp av andra designers tips på hur man så att säga ritar sitt mönster i olika program (tack Anna Lindell) så gick det framåt. Några har det blivit och fler ligger i pipen att bli färdiga. Jag har assisterat en hel del genom åren på andras ws och har själv hållit i ws på andra designers pärlmönster samt scrapbooking men nu tänkte jag ta steget och hålla ws med egen design i pärlornas värld.
Jag är 47 år och bor i Strålsnäs Östergötland med min man. Har 2 stora barn 2 vuxna bonusbarn och 2 bonusbarnbarn.
Hoppas vi får en fin helg tillsammans och att ni kommer gilla det vi skapar tillsammans.

Ha det gott
Kram
Helena


Viveka Dahlberg

Hej alla pärlare! Viveka heter jag och är 68 år gammal. Jag är en multipysslare av rang och gillar allt som är kreativt. Jag har pärlat i många år och har drivit 7annspärla sedan 8 år tillbaka. Jag annordnar regelbundet populära pärlträffar i Stockholm där jag även har en fysisk butik. Jag ser fram emot att hålla workshop för er och visa några av alla mina mönster jag har skapat. Varmt välkomna!


Workshopsshållare 2023

Först ut är Anna Lindell / Tigerguld

Nästa workshopphållare är Katarina Johansson.

Nästa är Elin Örnebring

Nästa är Margareta Gustavsson

Nästa är Malin Kündig

Nästa ut är Malin Larsson

Sist ut är Monica Johansson